HYVÄ RUOKA, PAREMPI MIELI

Kävin viime lauantaina elämäni ensimmäistä kertaa ravintolapäivillä. Jotenkin ne on aina mennyt multa ohi, vaikka ne järjestetään joka kolmas kuukausi. Ravintolapäivähän on Suomessa toukokuussa 2011 perustettu ruokakarnevaali, joka on sittemmin levinnyt ympäri maailman ja on nykyään myös maailman suurin ruokatapahtuma. Idea on se, että kuka tahansa voi perustaa päiväksi ravintolan tai kahvilan haluamaansa paikkaan. Me suunnattiin sitten ystäväni Charlotten kanssa kaikista vaihtoehdoista Ruttopuistoon, koska siellä oli tuttuja töissä. Tarjontaa oli laidasta laitaan, mutta mun huomion kiinnitti jälkiruokien suuri tarjonta ja arvatkaa vaan mitä tämän naisen matkaan lähti.. cookien, mokkapalojen, cupcaken ja tartaletin lisäksi itse paikan päällä maistoin bliniä graavilohella (ihan ok, blini olisi voinut olla maukkaampi) ja pizza Margheritaa (todella herkullista), joka paistettiin oikeassa uunissa. Melkein kaikki suolaiset ruoat maksoivat 5€ ja mun mielestä se oli ihan käypä hinta. Tähän aikaan vuodesta ei valitettavasti viihdy kovin kauaa ulkona, joten tunnin kuluttua lähdettiin viereiseen kahvilaan juoruamaan. :D






Viime viikolla kokeilin myös ensimmäistä kertaa kehuttua Wolt appia. Homma toimii hyvin yksinkertaisesti: lataat appin, syötät omat tiedot ja lähdet valitsemaan yli 300:sta ravintolasta lempiannoksesi kotiin kuljetettuna tai hakemalla paikan päältä. Maksu suoritetaan suoraan kortiltasi, eikä rahojen ym. kanssa tarvitse enää säätää. Appia seuraamalla näet reaaliaikaisesti tilauksesi eri vaiheet, ruokasi valmistuksesta kuriirin matkaa kotiovellesi saakka. Annokseni tilasin "yllättäen" italialaisesta ravintolasta Il Bucatinosta. Valitsin alkuruoaksi Capresea (oli muuten aivan tajuttoman hyvää mozzarellaa) ja pääruoaksi Pasta alla Carbonaraa. Pasta oli maukasta, mutta olisin kaivannut itse guancialea (pekonia muistuttava suolattu liha, valmistettu sian poskesta) enemmän. Pasta oli hieman jäähtynyt perille tullessa, mutta muuten kokemus oli positiivinen. Tiedättekö.. että ihan pienen ohikiitävän hetken istuin taas Roomassa jossain paikallisessa ravintolassa nauttimassa elämästä ja mä melkein saatoin kuulla ihmisten iloista puheensorinaa ja skoottereiden ääntä... Ai että, kun ruoka voikin viedä mukanaan.


Kesään on vielä pitkä matka ja marraskuu on ollut todella harmaa ja sateinen, mutta yksi keino torjua harmautta elämässään on pukeutua raikkaasti (ja nauttia välillä lasillisen skumppaa :D). Tämän vuoksi viikon tyyli-inspiraationa toimii seuraava kokonaisuus: miten pysyä tyylikkäänä kumisaappaissa. :) Hyvää marraskuun loppua kaikille, enää kuukausi ja päivät alkavat pitenemään!



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig