TRUE BEAUTY LIES WITHIN?

kauneus meikkaaminen

Mä olen luonteeltani aina ollut utelias ja kokeilunhaluinen ja yksi aihe jonka perässä toistuvasti kahlaan nettiä läpi on kauneuden maailma ja siihen liittyvät vinkit. Tämä maailma ja varsinkin itsensä ehostaminen jakaa paljonkin mielipiteitä. Mulle meikkaaminen on aina ollut yhtä normaalia, kuin suihkussa käynti, se on vain yksi tapa, millä pidän itsestäni huolta. Toiset eivät siitä perusta ja pitävät sitä pinnallisena ja toiset läträävät sen kanssa niin, ettei alta enää alkuperäisiä kasvoja tunnista. Mutta sitä en ole kyllä koskaan ymmärtänyt, että miksi (täällä Suomessa) meikkaaminen, itsestään huolta pitäminen ja ylipäätä naisellisuus koetaan turhamaisuutena ja kielteisenä asiana. Naiset ovat ehostaneet itseään muinaisista Egyptin ajoista asti ja mm. juuri egyptiläiset keksivät aikoinaan puuterin ja Kohl-tahnan, josta nykypäivän rajauskynät ovat saaneet alkunsa. Ja tiesittekö, että Mascaran eli ripsivärin nimi juontuu vielä pidemmälle? Ensimmäiset ripsivärin käyttäjät ovat olleet Pohjois-Afrikassa sijaitsevan Mascara-kylän alkuasukkaat, jotka ovat suojanneet silmiään kirkkaalta auringolta tököttämällä tummaa savea ripsiinsä ja luomiinsa, heiltä tapa levisi muinaiseen Egyptiin ja Lähi-itään.

Nyt on pinnalla ollut jo jonkin aikaa contour-meikki. Ideana siinä on korostaa sekä varjostaa kasvojen eri kohtia niin, että saa tuotua kasvojen parhaimmat piirteet esiin. Tämä muoto meikkaamisessa on toisaalta taidetta ja toisaalta aikamoista illuusiota, melkeinpä huijausta. Tuossa lehdissä oli vähän aikaa sitten juttu miehestä, joka haastoi vaimonsa oikeuteen petoksesta nähtyään hänet ensimmäistä kertaa meikittömänä häidensä jälkeen... Toi edellinen juttu on jo silkkaa typeryyttä, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että raskaalla meikillä saa kyllä huijattua ihmisiä. Tässä kuvassa on hyvä esimerkki, mitä tarkoitan "huijauksella" ja mitä contour-meikillä saa aikaiseksi (nimi tulee muuten englanninkielisestä sanasta contour, mikä tarkoittaa ääriviivaa). Kuvat ovat libanonilaisen huippu meikkiartistin Samer Khouzamin taidonnäyte.

meikkaaminen

No mutta tässä Facetunien ja Photoshopien luvatussa maailmassa, tämä tyyli on tullut jäädääkseen. Se on tuonut mukanaan uusia ideoita ja tekniikoita ja niitä joita kiinnostaa tämä tyyli, mutta haluaa ehkä pehmeämmän ja arkeen sopivamman tuloksen (koska oikeastihan, näiden kuvien tyyli on tarkoitettu vain kuvauksiin tai punaiselle matolle), niin suosittelen käyttämään meikkaamisessa kahta eriväristä meikkivoidetta, yhtä vaaleampaa ja yhtä tummempaa. Ja sehän on totta, että kasvothan ovat kolmiuloitteiset, joten jos käyttää vain yhtä väriä koko kasvoilla, voi lopputuloksesta tulla helposti lattea. Tummemman värin paikka on poskiluiden alapuolella, otsassa hiusrajan alapuolella, leukaluussa ja nenän sivuilla. Värien blendaamiseen (se tärkein kohta) toisiinsa kannattaa käyttää meikkisientä ja pysyä vain yhdessä voidetekstuurissa.

Laitan seuraavassa blogissa kauneusvinkkejä, joihin olen itse törmännyt ja hyviksi havainnut. Joten, stay tuned. :)

meikkaaminen

meikkaaminen

meikkaaminen


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig