ROOMA

Olen nyt palannut takaisin töihin ja koska näköjään helteet eivät ole tulossa tänä kesänä Suomeen lainkaan, niin olen todella onnellinen, että me lomailtiin melkein 2 viikkoa aviomieheni ja meidän yhteisen ystävämme kanssa Roomassa! Siellä lämpötila läheni paikoin 40 °C, ja siis se jos mikä oli hyvä syy käydä shoppailemassa kaikissa ihanissa ja ilmastoiduissa myymälöissä. :D Ja kyllä, näette oikein mitä minulla on kädessä! Mun ystävät ovat jo varmaan kyllästyneet mun hehkutukseen The kengistä, mutta mä olen edelleen kuin lapsi jouluaattona niiden suhteen. :)

high heels korkokengät

Te jotka olette käyneet Roomassa tiedätte kuinka ihana kaupunki se on ja muille suosittelen ehdottomasti matkustamista sinne. Me majoituttiin samaan design-hotelliin (Hotel Isa), kuin 3 vuotta sitten ja edelleen on pelkkää positiivista sanottavaa. Henkilökunta superystävällistä ja kattoterassilta, missä tarjoiltiin huikea aamiainen shampanjoineen, oli näköala Pietarin kirkolle asti. Pyysimme parvekkeellista huonetta, niin saimme niitä 2 ja kulmahuoneiston. Alla olevassa kuvassa on meidän kulmahuoneisto.

isa hotel rome

Roomassa on ravintoloita joka kulmassa, joten mä suosittelen käyttämään TripAdvisoria, jonka avustuksella löydettiin monta hyvää ravintolaa. Kannattaa ladata heidän app jo valmiiksi, niin ei tarvitse olla nettiyhteydessä paikan päällä. Ihan vinkiksi, aukioilla ei kannata koskaan syödä, ne on turistiloukkuja. Ihan aukioiden vieressä olevilta sivukujilta kyllä löytää nopeasti laadukkaan ravintolan. Meidän lempipaikka iltadrinkeille oli ehdottomasti aukio henkeäsalpaavalla Pantheonilla. Oli mielenkiintoista tarkkailla, miten illan hämärtyessä hiipi nurkista näyttämölle koko ihmiskirjo. Toiset tekivät upeaa työtä kolikoidensa eteen, niin kuin oopperalaulajat, hanurinsoittajat ja taitava miimikko. Toiset "aitoja" Louis Vuittonin ja Pradan laukkuja myyden (joita amerikkalaiset, heitä oli muuten ihan hirveästi Roomassa, ostivat ihan hulluna... ) ja sitten oli toisenlaisia rahan ansaitsijoita, kuten pieni romanialaisten naisten porukka, jotka paikoin röyhkeästikin yrittivät myydä ruusuja. Kaava meni näin: ruusu laitetaan turistin esim. povitaskuun ja sitten kuin turisti on antamassa ruusua takaisin, koska ei sitä halua, niin sitä ei oteta enää takaisin, vaan vaaditaan rahaa ja ruvetaan jopa riitelemään asiasta. :D Mutta siis joka puolella maailmaa on sekä rehellisiä, että epärehellisiä ihmisiä, joten mikään ei vie tippakaan lumoa Roomasta! :)

nähtävyys rooma rome

Ja lopuksi muodista. Suurin havaintoni katumuodista oli se, että aasiasta päin tulleet nuoret turistit olivat parhaiten ja trendikkäin pukeutuneita. Upeat roomattaret pukeutuivat supernaisellisesti vartalotyyppiin ja ikään katsomatta, mikä antoi itsellenikin rohkeutta pukeutua lyhyempiin mekkoihin, en ole siis oikein koskaan ollut tyytyväinen jalkoihini. Ja keväällä pitkän etsinnän jälkeen löytämäni gladiaattorisandaalit keräsivät ihastusta Rooman kaduilla. Se tuntuu aina yhtä häkellyttävältä, kun täysin ventovieras pysäyttää kadulla ja antaa kehuja, se kun on niin harvinaista täällä Suomessa. Ja nyt mä en puhu jostain Giorgiosta, joka yrittää iskee vaan ihan kanssasisarista. :D Rooma, me nähdään vielä. ♥

sandaalit rooma rome




Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig