3D JA KAUNEUS

Kaikki ovat varmaan jo kuulleet 3D-tulostuksesta ja miten sen avulla saadaan virtuaalisesta mallista tuotteistettua esine fyysiseen muotoon. Noh, teknologiahan kehittyy koko ajan ja jos ollaan rehellisiä, niin musta se on hyvä juttu. Kuka muistaa vielä -ah ne ajat-, kun halusi soittaa kaverille ja joka kerta sormet ristissä toivoi, ettei tarvitsisi puhua hänen vanhempiensa kanssa ensin tai kun halusi tehdä sen ajan huipputietokoneella kuten IBM 286:lla jotain, niin piti odottaa joku tunti ennen kuin se meni edes päälle... No mutta asiaan, eli nyt tämä 3D-tulostus on rantautunut myös kosmetiikka-alalle.

Tiedättekö (ainakin osa mun ystävistä tietää tarkalleen :D), kun törmäätte johonkin tosi kivan väriseen luomiväriin ja sitten haravoitte etsien sitä ympäri nettiä ja sitten jos se löytyy, niin se on joko vanhaa sesonkia (valmistus lopetettu) tai myynnissä vain ulkomailla tjms... No nyt, kiitos Harvard Business Schoolin opiskelijalle Grace Choille ja hänen keksinnölleen Mink 3D-meikkiprintterille, sen himoitun luomivärin saa printattua alle puolessa minuutissa.
  1. Valitse väri netistä käyttäen Adobe Photoshopia.
  2. Kopioi sen antama värikoodi.
  3. Paina printtaamaan.
  4. Ja voilà.

3D printtaaminen

Printtauksessa käytetään FDA:n (Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto) hyväksymää mustetta ja väritöntä puuteria tai voidetta. Kuulostaa uskomattoman helpolta, mutta mikä on tuotteen pysyvyys iholla (joka on yksi laadukkaan tuotteen ominaisuuksista) ja millä lailla tämä vaikuttaa kosmetiikka-alan tulevaisuuteen, se nähdään myöhemmin. Ja tulevaisuudesta puhuttaessa, seuraava laite on vielä uskomattomampi.

Miltä kuulostaisi arkiaamu hiukan pidemmillä yöunilla? Kaikilla meillä on omat arkiaamurutiinimme ja omiin rutiineihini kuuluu meikkaaminen ennen töihin lähtöä. Varsinkin sellaisina aamuina jolloin on todella aikainen lähtö ja kaikki voidepurnukat/siveltimet/ripsivärit on (siis oikeasti siinä nenän edessä) kadoksissa ja silmät sirrillään yrittää ehostaa itseään, niin toivoo että omistaisi taikasauvan, jota heilauttamalla saisi itsensä hetkessä hehkeän näköiseksi. Sellainen taikasauva on nyt keksitty.

Saanen esitellä teille Foreon The Modan, maailman ensimmäisen digitaalisen meikkitaiteilijan, joka printtaa (kyllä, printtaa) meikin suoraan kasvoille. Homma toimii niin, että valitset heidän App:sta mieluisesi meikkilookin, yhdistät Bluetoothilla älypuhelimesi laitteeseen, asennat kasvosi sinne ja meikki printtautuu kasvoillesi alle puolessa minuutissa.

printing makeup

Laite siis ensin skannaa 3D:nä kasvojen muodot ja analysoi ihon pigmentin, jonka jälkeen printtaa meikin kolmessa osassa. Ensimmäiseksi tulee pohjustusvoide, joka sisältää myös SPF:n, seuraavaksi meikkivoide, korostus ja varjostus ja lopuksi silmät, posket ja huulet.

Kumpikaan laitteista ei ole vielä kaupoissa myynnissä ja kysymys herää, laiskiintuuko ihmiset tällaisten laitteiden myötä vai säästyykö näin aikaa tärkeämmille asioille? Entä häviääkö käsityötaidot pikkuhiljaa yhteiskunnasta, kuten kirjoitustaito (nykyään näppäimistö on aikalailla syrjäyttänyt kynän) vai tuleeko seuraavat sukupolvet pitämään tällaisia laitteita ihan arkipäiväisinä, niin kuin me pidämme nykyään vaikka älypuhelimia? We'll see...

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig