HAIR TIPS

Syksy on tosiaan tulossa ja yksi asia, jonka kanssa syksyllä (lue, ympäri vuoden) kamppailen on mun hiukset. Mun hiuslaatu on aika kuiva ja karhea, mutta onneksi suht paksu (luultavasti sillä on jotain tekemistä, että mun sukujuuret ulottuvat Kreikkaan asti :D). Multa kesti pitkään löytää itselleni oikeat hiustuotteet ja samalla matkan varrella olen pominut itselleni hyviä hiusvinkkejä, joita jaan tässä. Olen käyttänyt Moroccanoil -tuotteita jo pidempään ja nyt tässä välissä haluan taas korostaa, että se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle lainkaan, mutta tässä on mun setti.


Ja nyt vinkkeihin:
  1. Hoitoaineen käyttö: Ennen hoitoaineen levittämistä hiuksiin, ne kannattaa puristella pyyhekuiviksi, jotta kaikki hoitavat ainesosat pääsevät paremmin imeytymään hiukseen. Tärkeä vaihe levittämisessä on se, ettei hoitoainetta pidä levittää päänahkaan, ainoastaan hiusten n. 3/4 pituuteen. Tämä siksi koska aineiden hoitavat öljyt ovat liian raskaat päänahalle ja se taas aiheuttaa vain nopeammin rasvoittuvat hiukset. 
  2. Kosteusnaamion käyttö: Käytän tätä pari (talvella useammin) kertaa kuukaudessa. Naamion idea on antaa hiuksille yksittäinen luksushoito ja tätä ei ole siis tarkoitus käyttää koko ajan. Kun olet levittänyt hoitonaamion, anna sen vaikuttaa mahdollisimman pitkään ja tehosta aineiden imeytymistä peittämällä hiukset tuorekelmulla. Pää lämpenee kelmun alla, mikä johtaa hiussuomujen avautumiseen ja ainesosien syvälle pääsyn.
  3. Huuhtelu kylmällä vedellä: Kun lopuksi huuhtelet hiukset hoitoaineen tai naamion jäljiltä, tee se kylmällä vedellä, koska kylmä vesi lukitsee suomut ja himoitut ravintoaineet jäävät niiden sisälle.
  4. Ilmakuivaus: Jos on vaan mahdollista, anna hiusten kuivua ilman föönausta. Jos kuitenkin joudut käyttämään sitä, föönää lopuksi viileällä ilmalla, muista ehdottomasti ennen sitä laittaa lämpösuoja ja kampaa märät hiukset aina latvoista alkaen ylöspäin. 
  5. Silkkinen tyynyliina: Silkki on paras materiaali hiuksille (ja kasvoille), halvempana versiona toimii satiini. Puuvillan karkeus karheuttaa, vie kosteutta (kuivattaa) ja takkuunnuttaa hiusta, jos ei muuten, niin pakkaskuukausina kannattaa vaihtaa tyynyliinan materiaalia.
  6. Ruoka: Hius koostuu n. 80%:sti keratiiniproteiinista, joten on tärkeää pitää huolta hiuksista myös sisältä päin syömällä proteiinirikasta (esim. lihaa, kalaa, siipikarjaa ja kananmunia) ruokaa.
 



Lopuksi itse ihailen luonnonkiharia hiuksia, mulla itselläni on taipuisa tukka, mutta silleen vähän sieltä sun täältä ja jos en tee hiuksilleni edes jotain, niin lopputuloksena on sellanen (ah, niin ihana) vanhan permiksen tyylinen lookki... Miten niiden pariisittarien hiukset näyttävätkin aina niin "I just woke up like this" vaivattomilta ja huolettomilta, huoh.. :D

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Professional Blog Designs by pipdig